Lån til strømregning – Alt du må vite

Lån til strømregning

Mange sliter med høye strømregninger i Norge. Strømprisene har skutt i været, og dette påvirker både husholdninger og bedrifter. For å hjelpe til, kommer det forskjellige støtteordninger.

Studenter kan få et ekstra strømstipend på 1500 kroner, og bedrifter med høy energibruk kan søke om lån med god rente. Disse tiltakene skal gjøre det lettere å betale for strømmen man bruker hjemme og på jobben.

Regjeringen jobber også med å endre regler for å gjøre energiavtaler bedre for alle. Det blir lagt opp til at banker får mindre risiko når de låner ut penger til bedrifter som trenger det for å betale strømregningen.

Dette skal sikre at flere kan holde hjulene i gang uten å bekymre seg for neste strømregning.

Hvordan søke strømstipend

Studenter kan få ekstra hjelp til strømregningen. De kan søke om et stipend på 1500 kroner.

  1. Sjekk e-posten din fra Lånekassen. De sender ut informasjon om når og hvordan du kan søke.
  2. Gå til nettsiden til Lånekassen for å finne søknadsskjemaet. Det er lett å fylle ut.
  3. Fristen for å søke er 15. januar 2023. Pass på at du ikke går glipp av denne datoen.
  4. Samle bevis for strømutgiftene dine. Dette trenger du når du søker.
  5. Last opp dokumentene dine sammen med søknadsskjemaet på nettsiden til Lånekassen.
  6. Vent på svar fra Lånekassen etter at du har sendt inn søknaden din.

Neste steg handler om lånegarantiordningen til næringslivet og hvordan den fungerer.

Lånegarantiordningen til næringslivet

Lånegarantiordningen hjelper bedrifter med å betale strømregninger. Ordningen gir sikkerhet for lån til virksomheter som trenger det.

Hvem er berettiget til denne ordningen?

Store virksomheter kan få hjelp gjennom denne ordningen. De må ha brukt over tre prosent av inntektene sine på strøm i første halvdel av 2022. Dette hjelper selskaper som bruker mye energi til å holde driften i gang.

Studenter får også støtte. Omtrent 230 000 studenter vil få tilbud om å søke strømstipend. De må allerede motta lån og stipend for å kvalifisere. Dette tiltaket sikrer at studenter kan fokusere på studiene uten å bekymre seg for høye strømregninger.

Innhold i ordningen

Ordningen lar bedrifter søke om lån for å dekke driftsutgifter og gjøre nye investeringer. Én bedrift kan låne opp til 50 millioner kroner. Små og mellomstore bedrifter betaler mindre i garantipremie.

Eksfin dekker opptil 90 prosent av lånebeløpet. Dette reduserer bankens risiko ved utlån. Bedrifter som brukte mye strøm første halvår i 2022, kan benytte seg av denne muligheten.

Lånegarantiordning for strømstøtte til bedrifter

Eksfin garanterer for opptil 90 prosent av lånet bedrifter tar for strømregninger. Dette hjelper banker med å redusere risikoen ved utlån. Bedrifter som brukte mye strøm første halvår i 2022, mer enn 3 prosent strømintensitet, kan bruke denne ordningen.

De må vise til stor bruk av elektrisitet i virksomheten sin. Ordningen gjelder til slutten av mars 2023.

Banker og finansielle institusjoner får støtte fra regjeringen til å gi lån. Men, de som tilbyr strømstøtte til frivillige organisasjoner, kan ikke søke. Forandring i skatteregler kommer også, for å oppmuntre til fastprisavtaler for strøm.

Nå ser vi på fordelene med å ta lån for strømregningen.

Fordeler med å ta lån til strømregningen

Å ta lån til strømregningen hjelper folk å betale for høye strømregninger nå. Dette betyr at de ikke må spare på oppvarming eller lys. Med et lån kan de bruke energi som vanlig og betale tilbake lånet senere.

For bedrifter, spesielt de små, gir lån ekstra penger til å dekke strømkostnader. Dette holder bedriften i gang selv med høye strømpriser. De kan fortsette å arbeide og tjene penger.

Slik støtte er viktig for økonomien og arbeidsplasser.

Forbrukslån til strømregningen? Et dyrt alternativ

Selv om det kan friste å dekke strømregningen med et lån, viser dette seg ofte som en kostbar løsning. Som man kan se hos forbrukslånrente.no har forbrukslån høyere renter sammenlignet med andre lånetyper som boliglån eller billån.

Dette betyr at du ender opp med å betale mer for strømmen over tid.

Å bruke forbrukslån til å betale for energiforbruk i hjemmet setter mange i en vanskelig økonomisk situasjon. Det kan virke som en enkel utvei nå, men de ekstra kostnadene i form av renter og gebyrer blir fort dyre.

Dersom du likevel skulle velge å ta opp et lån for å betale strømregningen vil det være fornuftig å undersøke andre sine erfaringer, en tjeneste som best-forbrukslån.no vil være nyttig i vurderingen av hvilket forbrukslån du bør velge.

Videre anbefaler vi deg å tenke på alternativer som energiøkonomisering eller investering i en varmepumpe for å redusere fremtidige regninger. Dette kan spare deg for mer penger på lang sikt enn det å låne penger til å betale strømregningen nå.

Avslutning

Strømregningen kan virke stor og skremmende i disse tider. Med hjelp fra ulike programmer blir byrden lettere for både studenter og foretak. Stipend på 1500 kroner gir studenter en håndsrekning.

For foretak finnes det en hjelpelinje gjennom lånegarantiordningen ved Eksfin. Alle har et valg. Enten å søke om støtte eller vurdere lån. Handling nå kan lette på presset fra høye strømpriser.

Målet er å holde både hjem og bedrifter varme uten å tømme lommene helt. La oss ta kloke valg for vår økonomi og klimaet vi lever i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *