sjekkmerke La strømselskap konkurrere

La strømleverandørene konkurrere om å gi deg sine beste fastprisavtaler. Gratis og uforpliktende.

sjekkmerke Sammenlign fastprisavtaler

Sammenlign og vurder tilbud på fastpris fra forskjellige strømleverandører. Helt gratis og uforpliktende.

sjekkmerke Spar penger og tid

Du trenger ikke saumfare internett. Bruk vår guide og få bedre strømpris, eller la være. Valget er ditt.

Slik finner du beste og billigste fastpris på strøm

Her viser vi deg Norges billigste fastpris på strøm pr juni 2024.

Strømprisene er en viktig del av en den norske husholdningsøkonomien. I den anledning har vi i Strømnet valgt å sammenligne alle fastprisavtaler i Norge. I denne artikkelen vil du til en hver tid se hvilken fastprisavtale på strøm som er best i Norge.

For å tilbud om den billigste fastprisavtalen som finnes der du bor, anbefaler vi i Strømnet at du henter tilbud fra flere strømselskap. Du kan gjøre det kostnadsfritt og uforpliktende ved følge lenken i toppen av denne artikkelen og deretter fyller ut et enkelt skjema. Med tilbud fra flere strømleverandører i kan du enkelt velge den billigste fastprisavtalen tilgjengelig.

Billigste fastpris strøm
Billigste fastpris strøm

Dette er Norges billigste fastprisavtale på strøm

I denne oversikten viser Strømnet Norges billigste fastprisavtale på strøm juni 2024. Vi tar forbehold om Strømregion NO1 og 15.000 kwh i forbruk per år.

Data levert av Forbrukerrådet

Den billigste strømavtalen med fastpris i Norge per 21. juni 2024 er Fastprisavtale juni-juli 2024 fra Fortum. Denne strømavtalen koster 66 øre per kWh og har en estimert månedspris på 825 kr ved et årlig forbruk på 15 000 kilowattimer.

Se også: Beste strømavtale.

Klar? Finn billigste fastpris på strøm nå

Hva er best av fastpris og spotpris?

Mange lurer på om det er lønnsomt med fastpris på strøm.

Under strømkrisen i Europa har det vært lønnsomt med fastpris. Likevel er det sjeldent lønnsomt å velge fastprisavtale på strømmen.

Bakgrunnen for dette er at strømleverandørene tar seg betalt for risikoen de påtar seg med å gi deg en fast pris per kilowatt. Med det sagt kan man i spesielle perioder komme bedre ut med en fastprisavtale enn spotpris.

Fordeler & ulemper med fastpris strøm

Fordeler

  • Med en fastprisavtale på strøm, vil du ha en fast pris for strømmen din gjennom avtaleperioden. Dette kan gjøre det enklere for deg å planlegge budsjettet ditt og unngå overraskelser på strømregningen.
  • Fastprisavtaler kan være en god måte å beskytte seg mot prisøkninger på strøm i perioder med høy etterspørsel. Dette kan gi deg trygghet i tider med usikkerhet rundt strømprisene.
  • Med en fastprisavtale trenger du ikke bekymre deg for endringer i ditt eget strømforbruk, da prisen vil være fast uavhengig av hvor mye strøm du bruker.

Ulemper

  • Fastprisavtaler på strøm kan være dyrere enn variable priser i perioder med lav etterspørsel, og du kan betale mer for strømmen din enn nødvendig.
  • Hvis du velger en fastprisavtale, kan du gå glipp av muligheten til å dra nytte av fallende strømpriser i perioder med lav etterspørsel.
  • Fastprisavtaler kan ha en lengre bindingstid enn variable avtaler, og du kan bli belastet med gebyrer hvis du ønsker å avslutte avtalen før utløpsdatoen.
Beste fastpris strøm
Beste fastpris strøm

Spørsmål og svar om fastpris strøm

Kan strømselskapet si opp fastprisavtale?

Nei, strømleverandøren kan ikke si opp en fastprisavtale innenfor den avtale tidsperioden. Dette er i henhold til Forbrukertilsynet sin uttalelse om strømavtaler. Vær obs på strømleverandøren kan endre strømprisen med en gang avtaleperioden din går ut.

Hva koster det å bryte fastprisavtale?

Hvor mye det koster å bryte en fastprisavtale vil variere fra en avtale til en annen. Lyse strøm arbeider for eksempel med et bruddgebyr på minimum 500 kr.

Kan man ta med seg fastpris på strøm?

I utgangspunktet kan man ikke ta med seg fastprisavtalen sin når man flytter. Dette er fordi ulike områder har ulike strømpriser. I tillegg har strømleverandørene stort sett alltid regulert flytting av fastprisavtaler i avtalene deres. I noen tilfeller vil det for øvrig være mulig, så vår anbefaling er å spørre strømleverandøren din.

Kan man få fastpris på strøm til bedrift?

Ja, det er mulig å få fastpris på strøm til bedrift. Her kan du lese mer om dine muligheter for strømavtaler til bedrift.

Finn beste fastprisavtale nå

Kilder