sjekkmerke La strømselskap konkurrere

La strømleverandørene konkurrere om å gi deg sine beste strømavtale til borettslag. Gratis og uforpliktende.

sjekkmerke Sammenlign strømpriser

Sammenlign og vurder tilbud fra forskjellige strømleverandører som leverer til boligselskap. Helt gratis og uforpliktende.

sjekkmerke Spar penger og tid

Du trenger ikke saumfare internett. Bruk vår guide og få bedre strømpris, eller la være. Valget er ditt.

Slik sammenligner du strømavtaler til borettslag

Hos oss kan du enkelt sammenligne og finne billigste strømavtale for borettslag og sameier. Det gjør du ved å følge denne prosessen:

  1. Kom i gang ved å følge lenken i toppen av artikkelen.
  2. Fyll ut et skjema – det tar 30 sekunder.
  3. Vent på uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører som leverer strømavtaler til borettslag i ditt område.
  4. Velg beste tilbud, eller avslå alle. Valget er ditt.
Strøm til borettslag
Strøm til borettslag

Hvilken strømavtale er best for borettslaget?

Valg av strømavtale for et borettslag eller sameie avhenger av flere faktorer, som størrelsen på arealene strømmen skal dekke, hvor mye strøm som brukes og hva slags strømavtale som vil gi mest forutsigbarhet og minst risiko.

Videre vil vi se på fordeler og ulemper med følgende strømavtaler for sameier og borettslag.

  1. Spotpris
  2. Fastpris
  3. Variabel pris
  4. Forvaltningsavtale

Spotpris

Dette er en avtale der strømprisen følger markedet og kan variere fra time til time. Dette kan gi en lavere pris enn fastprisavtaler i perioder med lav etterspørsel, men kan også gi høyere priser i perioder med høy etterspørsel. Spotprisavtaler er best for borettslag og sameier som ønsker å følge med på markedet og ta risiko for prissvingninger.

Fastpris

Dette er en avtale der strømprisen er fast i en avtalt periode, vanligvis ett til to år. Dette gir forutsigbarhet for strømregningen, men kan være dyrere enn spotprisavtaler hvis strømprisen i markedet går ned. Fastprisavtaler er best for borettslag og sameier som ønsker forutsigbarhet i strømregningen og enklere budsjettering.

Variabel avtale

Dette er en avtale der strømprisen varierer med markedsprisen, men med en takgrense på prisen. Dette gir en viss grad av forutsigbarhet, samtidig som det er muligheter for lavere priser enn fastprisavtaler. Variabel avtale kan være egnet for borettslag og sameier som ønsker å balansere forutsigbarhet og muligheten for lavere priser.

Forvaltningsstrøm

Dette er en avtale der en strømforvalter kjøper strøm på vegne av kunden og forsøker å oppnå lavere priser enn spotpris. Strømforvalteren tar en avgift for tjenesten, og det er vanligvis en avtale med bindingstid. Forvaltningsstrøm kan være egnet for borettslag og sameier som ønsker å ha en strømforvalter til å ta seg av innkjøp av strøm og som ønsker å minimere risikoen for prissvingninger.

Vi i strømnet vil alltid anbefale dere å sammenligne flere tilbud når du er på jakt etter beste strømavtale for borettslaget ditt. Ved hjelp av å klikke på lenken nedenfor kan du enkelt får uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører som leverer strømavtaler til boligselskap.

Klar? Finn billigste strøm til borettslag nå

Betaler borettslag nettleie?

Borettslag og sameier betaler i utgangspunktet nettleie på lik linje med ordinære forbrukere og andre bedrifter og organisasjoner. For øvrig er borettslag og sameier fritatt for nettleie på egenprodusert strøm. Dette medfører store besparelser for borettslag som har valgt å investere i solceller på taket.

Strømavtale borettslag
Strømavtale borettslag

Slik fungerer strømstøtte til borettslag og sameier

Borettslag og sameier har krav på strømstøtte tilsvarende private husholdninger. Dette i henhold til loven om strømstønad. Borettslaget vil kunne motta strømstøtte for opp til 5000 kWh per bolig. I tillegg kan borettslaget motta støtte for elbillading.

Velg billigste strømavtale til ditt sameie eller borettslag

Avslutningsvis vil vi anbefale deg å alltid velge billigste strømavtale til borettslaget. Det er store forskjeller i strømpriser mellom de ulike strømleverandørene. Derfor bør du alltid sammenligne ulike tilbud og bruke litt tid på å finne billigste og beste strømavtale for borettslag.

Finn beste strømavtale til borettslag nå

Kilder